Büntetik a Tádzs Mahalnál három óránál hosszabban nézelődő turistákat

Csúcsszezonban a Tadzs Mahalnál naponta ötvenezer turista fordul meg, egész évben pedig összesen hétmillióan keresik fel India népszerű látványosságát. Tavaly azonban intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy a látogatók ténylegesen élvezhessék ezt az élményt, é sne csak egymás sarkát tapossák. Ezért azt találták ki, hogy a külföldi turisták által fizetendő 1000 rúpia (nagyjából négyezer forint) csak három órás nézelődésre legyen érvényes, aki azonban tovább szeretne időzni, az igenis nyúljon mélyebben a zsebébe. 

Tádzs MahalForrás: Dhirad / Wikipedia

Ez az intézkedés pedig életbe is lépett most vasárnap, és bizony azóta bírságot szabnak ki annak, aki ezt a három órás nézelődést túllépi. Ez a büntetés pedig egyenértékű a belépő díjával, tehát aki akár csak fél órával is hosszabban merül el az egyébként valóban gyönyörű látványban, annak duplán kell érte fizetnie belépőjét – írja a TravelPulse. 

Az ezer rúpiás belépőjegy mellé a főépület megnézésére további kétszáz rupiát kérnek el a turistáktól, de a 15 év alatti gyerekek után még mindig nem kell belépőt fizetni. És, hogy ellenőrizni tudják ezt a három órás időtartamot, a turisták a hét kapu közül csak ötöt használhatnak kilépésre, ahol ismét ellenőrzik a jegyüket, és ha kiderül, hogy valaki túllépte azt a bizonyos három órát, azzal újra kifizettetik a belépője árát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek