Hamarosan autópályán lehet utazni Nagyszebenig

  A tervek szerint július végén adják át a romániai A1-es autópálya egy fontos hiányzó szakaszát, utána Nyugat-Európából egészen Nagyszebenig autópályán lehet végigszáguldani.

  Július végén megnyitják a forgalom előtt a Lugost Dévával összekötő autópályát, egy kisebb szakasz kivételével, amelyen átjárót kell építeni nagytestű állatok számára –  írja a Székelyhon.ro.

  Július végén megnyitják a forgalom előtt az új autópálya szakasztForrás: Shutterstock / Készítette: QinJin

  A tervek szerint július végén egyszerre nyitják meg a forgalom előtt a 3-as és a 4-es szakaszt, így autópályán lehet majd utazni Nagylaktól Nagyszebenig, kivéve egy mintegy 8,5 km-es szakaszt, amelyen vadátjárót kell építeni.

  A farkasok és medvék számára építendő átjáró 180 millió euróba kerül, a megtervezésére és kivitelezésére már kiírták a versenytárgyalást. Az építkezés során szigorúan betartják a környezetvédelmi előírásokat is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!