Drágábbak, de jobbak lesznek az autóutak Szerbiában

A legfrissebb hírek szerint a szerbek arra a döntésre jutottak, hogy 12 százalékkal növelik az ország autóútjainak használati díját, mivel a jelenlegi ár nem felel meg a fenntartás reális költségeinek. Az új árjegyzék szerint a Belgrád és Újvidék közötti szakaszon 230 dinárt kell majd fizetni az eddigi 210 dinár helyett, azaz átszámolva 560 forintról 630 forintra emelkedik a pályadíj. Szabadka és a főváros között pedig 1700 forintot kell majd fizetni, ami 630 dinárnak felel meg.

Autóút ÚjvidékenForrás: Shutterstock / Készítette: Srdjan Randjelovic

A görög tengerpart és Észak-Macedónia felé tartók a fővárostól közel 1000 dinárt fizetnek majd az eddigi 880 helyett; a  Bulgária felé utazók pedig 1108 dinárra számítsanak Dimitrovgradnál az eddigi 990 helyett. Horvátország felé, Šidig pedig 410 dinárt lesz a pályadíj.

Az áremelésre azért volt szükség, hogy több pénz jusson az autóutak fenntartására. Mindezek ellenére még mindig Szerbiában a legolcsóbb az autóút kilométerenkénti használati díja egész Európában. Az áremelés hatékonyabbá, minőségibbé teszi majd a karbantartást - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek