Csakis összefogással lehet megtisztítani az Adriai-tengert a szeméttől

  Több, mint kétszáz búvár tervez víz alá merülni 2019. június 9-én, vasárnap, hogy megtisztítsa a káros hulladéktól az Adriai-tenger egy részét. Szlovénia és Horvátország területén zajlik majd az akció, amelybe a búvárok a gyerekeket is bevonják - derült ki a horvát Večernji lap híréből.

  Szemétgyűjtés a tengerbenForrás: Shutterstock / Készítette: Rich Carey

  Horvátországban az Isztria északnyugati csücskében, Umagtól 6 km-re található Savudrija-félsziget öblét tisztítják meg, Szlovénia oldalán pedig a Piran településhez tartozó öbölben gyűjtik a szemetet. A felnőtt búvárok mellett gyerekek is merülnek majd, akik ezáltal is tanulhatnak a környezetvédelem és a tengeri ökoszisztéma megóvásáról.

  A szemétgyűjtéshez mintegy harminc horvát és szlovén búvárklub csatlakozott és jelentkeztek néhányan Bosznia és Hercegovinából is. Az akció célja, felhívni a figyelmet vizeink élővilágának megóvására - írták a cikkben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!