Gusztustalan fekete szennyvíz folyik a híres thai strandra

Krabi a thaiföldi tengerparti turizmus egyik üdvöskéje, amit szintén elért az a kórság, ami a világ legszebb térségeit sújtja: a túlzott turizmus. A szingapúri Straits Times arról ír, hogy Krabi Ao Nang strandjára fekete szennyvíz folyik.

 

Erről május közepén kezdtek megjelenni az első fotók és videók a közösségi oldalakon. Fel is merült a kérdés, egészségileg mennyire kifizetődő itt nyaralni.  

Kiderült, hogy a szennyvizet a városban eresztik egy tengerbe folyó, az esővíz elvezetését szolgáló csatornába a turisztikai vállalkozások. Paiszarn Kunszri, a város katasztrófavédelmi szervezetének vezetője elmondta:

A szennyvíz kiengedése hosszú ideje megy, de a fekete víz csak ebben az évben tűnt fel.  

Fekete szennyvíz folyt a thaiföldi Krabi tengerpartjára.Forrás: Dhiravath Suantan/Twitter

A krabi hatóságok persze elkezdtek nekimenni azoknak, akik kezeletlenül eresztik ki a szennyvizet, ami a hatóságok szerint nem mérgező.

Thaiföldön a turisztikai helyzet nem túl jó, legutóbb az innen 40 kilométerre található Maya-öblöt kellett lezárni a turisták elől. Itt forgatták 2000-ben A part című filmet, azóta rajongják a látogatók a partszakaszt, tönkre is tették a korallzátonyokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek