Gusztustalan fekete szennyvíz folyik a híres thai strandra

  Krabi a thaiföldi tengerparti turizmus egyik üdvöskéje, amit szintén elért az a kórság, ami a világ legszebb térségeit sújtja: a túlzott turizmus. A szingapúri Straits Times arról ír, hogy Krabi Ao Nang strandjára fekete szennyvíz folyik.

   

  Erről május közepén kezdtek megjelenni az első fotók és videók a közösségi oldalakon. Fel is merült a kérdés, egészségileg mennyire kifizetődő itt nyaralni.  

  Kiderült, hogy a szennyvizet a városban eresztik egy tengerbe folyó, az esővíz elvezetését szolgáló csatornába a turisztikai vállalkozások. Paiszarn Kunszri, a város katasztrófavédelmi szervezetének vezetője elmondta:

  A szennyvíz kiengedése hosszú ideje megy, de a fekete víz csak ebben az évben tűnt fel.  

  Fekete szennyvíz folyt a thaiföldi Krabi tengerpartjára.Forrás: Dhiravath Suantan/Twitter

  A krabi hatóságok persze elkezdtek nekimenni azoknak, akik kezeletlenül eresztik ki a szennyvizet, ami a hatóságok szerint nem mérgező.

  Thaiföldön a turisztikai helyzet nem túl jó, legutóbb az innen 40 kilométerre található Maya-öblöt kellett lezárni a turisták elől. Itt forgatták 2000-ben A part című filmet, azóta rajongják a látogatók a partszakaszt, tönkre is tették a korallzátonyokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!