Hamarosan ön is lemerészkedhet a thaiföldi Tham Luang barlangba

Múzeummá változtatják azt a barlangot, ahol 12 thai gyerek és az edzőjük több mint két hétig volt fogságban. A világszerte felkapott történet helyszínén élő múzeumot alakítanak ki, és ezzel turisztikai célponttá teszik - közölte szerdán a mentőakció vezetője.

A barlang fölött ez a Dio Nang Non elnevezésű park húzódikForrás: wikipédia / készítette: mtspeth

A tizenhárom fős csoport egy áradást követően rekedt a Bangkoktól 1000 kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A barlang a föld alatt töltött időt és a mentés folyamatát mutatja majd be látogatóinak, a hely Thaiföld egyik idegenforgalmi látványossága lesz - írja az MTI.

Mielőtt megnyitják a múzeumot, különleges óvintézkedéseket hoznak, hogy a barlang és környéke is biztonságos legyen a turisták számára. Hogy pontosan mikortól lehet látogatni, azt egyelőre nem közölték a nyilvánossággal. A thai gyerekek története happy enddel zárult. A megmenekülésüket a tervek szerint egy film is megörökíti majd.Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek