Olcsón megúszta Thaiföld a rettegett vihart

Elhagyta Thaiföldet szombaton a Pabuk trópusi vihar, ami legkevesebb egy ember halálát és jelentős, de nem rendkívüli anyagi károkat okozott – írja az MTI.

A vihar miatt turisták ezrei rekedtek pénteken a Thai-öböl szigetein, bezárt több repülőtér és kikötő. A hatóságok a déli tartományokban biztonságos helyre menekítettek csaknem 29 ezer lakost.

.Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A halálos áldozat, akiről már pénteken is beszámoltak a hírügynökségek, egy halász volt. Szombaton a Kyodo hírügynökség a helyi médiára hivatkozva azt írta, hogy Nakhonszithammarat tartományban meghalt öt ember a vihar következtében, de részleteket nem közölt.

Harminc éve először csapott le trópusi vihar a monszunidőszakon kívül a turisták által kedvelt területre. Tájfunná azonban nem erősödött, szombaton elkezdett csendesedni, a vihar szeme már az Andamán-tenger felett járt, és újraindulhatott a forgalom a légi és a tengeri kikötőkben, kifuthattak a halászhajók is.

Az AP hírügynökség szerint a vihar megkímélte a legnépszerűbb idegenforgalmi helyeket, a turisták által kevésbé látogatott lakott területeken okozott jelentősebb károkat. Tönkretett házak, elszakított villanyvezetékek jelzik a nyomát több déli tartomány keleti partjain.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek