Dengue-lázra figyelmeztetik a Thaiföldre utazókat

Dengue-lázra figyelmezteti az országba indulókat Thaiföld közegészségügyi minisztériuma. A becslések szerint 2019-ben körülbelül 15 ezren kapták el a fertőzést, ami emelkedést jelent az elmúlt évek hasonló időszakához képest. Ezen kívül csak az idén már 25 halálos áldozata is van a vírusnak.

Már ez a szám is magasnak számít, ráadásul hamarosan az esős évszak is beköszönt, így - a szúnyogok számának növekedésével - növekedni fog a szúnyogok által terjesztett betegségek aránya is, írja az SBSNews.

A dengue-láz tünetei és kezeléseForrás: Leremy/Shutterstock

A dengue-láz nem mindig okoz komoly bajt. Enyhébb formája tíz nap alatt akár kezelés nélkül is elmúlik, ám akár halálossá is válhat, ha belső vérzések alakulnak ki a szervezetben. Rendszerint lázzal, csontfájdalommal és bőrkiütésekkel jár.

A becslések szerint körülbelül 100 000 ember fogja elkapni a szúnyogok által terjesztett vírust az év végéig. 2018-ban összesen 87 000 fertőzést jegyeztek fel, akkor 114-en estek áldozatul a betegségnek. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy fedjék le a víztartályokat, hogy minél kevesebb keltető helye legyen a szúnyogoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek