Júniustól betiltják a műanyag zacskókat Tanzániában

Az afrikai ország kormánya rendeletben tiltotta be az egyszer használatos műanyag zacskók használatát, a döntés szerint idén június 1-jétől nem lehet ilyet használni.

Tanzánia is nemet mond a nejlon szatyrokraForrás: Still AB/Shutterstock

A tanzániai kormány hivatalos sajtóközleménye szerint nem lehet semmilyen egyszer használatos műanyag zacskót importálni, exportálni, előállítani, eladni vagy egyáltalán, használni sem az ország területén. Ez minden műanyag zacskóra vonatkozik attól függetlenül, hogy mennyire vékony, vagy vastag az anyaga. Ami nagyjából annyit jelent, hogy a nullára szeretnék lecsökkenteni a zacskók számát. A műanyag csomagolás, például a gyógyszerek, vagy élelmiszerek csomagolása továbbra sincs tiltólistán.

Ha valaki mégis egyszer használatos műanyag zacskóval téved az országba, akkor azt hatóságilag el kell kobozni, és el kell juttatni egy olyan pontra, ahol újrahasznosítják. Az egyedüli apró kivételt a szabály alól az úgynevezett simítózáras tasakok jelentik, amiben az utazók a pipere holmijukat tárolják, minden mást azonban szigorúan begyűjtenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek