44 éve nem esett annyi hó Denverben májusban, mint most

  Alaposan meglepte az időjárás az amerikai Colorado állam legnagyobb városát, Denvert: 8,6 centiméter hó hullott így május második felében – írja a CBS helyi portálja. Utoljára ennél több hó 1975. május 29-én esett, akkor 14,2 centiméter zúdult a városra.

  Képünk illusztráció.Forrás: Twitter/Rebekah Dodson

  A hidegrekordot is sikerült beállítani a Sziklás-hegység peremén lévő városnak: -0,55 fok volt kedd reggel. Legutóbb 2001-ben mértek ilyen hideget a nyár küszöbén. Akár a leghidegebb maximális hőmérséklet rekordja is megdőlhet (tehát a nap legmelegebb órájában mért), amit még 1891-ben regisztráltak, és 4,4 fok volt.

  A hegyekben kedden is folytatódott a havazás, de a városban és az alacsonyabban fekvő területeken már olvadás volt és eső váltotta fel a havat. Lassan Coloradóba is visszatér a tavasz. Tavaly mi is jártunk Denverben, akkor a jó idő nem volt kérdés, az biztos. Kattintson ide helyszíni tapasztalatainkért!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!