Sibeniken nyaral? Ne igyon alkoholt az utcán!

  Mostantól szigorúbban büntetik, ha alkoholt fogyaszt a horvát üdülőváros közterein. A rendőrök az utcákon járőröznek és akár 100 eurós bírságot is kiróhatnak az alkoholizáló törvénysértőkre - írja a horvát Sibenik lap. Az oldalán szerda délután megjelenő hírben arról írnak, hogy város vezetése a turistákat is arra szólítja fel, hogy kerüljék az utcai alkoholfogyasztást. Azt tanácsolják, hogy egy korsó hideg sörért inkább üljenek be egy vendéglátóhelyre, és ott rendeljenek maguknak frissítőt.

  A lenyűgöző ©ibenikForrás: Shutterstock

  Ittasan pedig lehetőleg még boltba se menjen! Az új városi rendelet szerint ugyanis a spicces vásárlónak az eladó nem adhat alkoholos italt. Amennyiben mégis megteszi, azzal magát és a vásárlót is bajba sodorhatja. Ráadásul a rendőrök mindkét félt megbüntethetik.

  A horvát lap arról ír, hogy az új szabályozást a helyiek és a turisták biztonsága, nyugalma érdekében vezették be. A legnagyobb gondot eddig ugyanis a helyi alkoholisták jelentették, akik előszeretettel iszogattak a már megszokott törzshelyeiken, ezeket a hangoskodó társaságokat a rendőrök a jövőben is igyekeznek majd feloszlatni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!