Terítéken a magyar kártya: ulti klub alakul Bécsben

Magyar ulti kártyaklub szerveződik Bécsben. Havonta egy alkalommal az önrablós ulti valamelyik változatára szerveznek kártyapartit, természetesen nem pénzért, hanem a magyar eredetű kártyajáték hagyományának ápolásáért – írja az ORF.

Bécsben is hírét viszik a magyar kártyajátékoknakForrás: Shutterstock / Készítette: Imre Forgo

Az ulti vagy ultimó egy trükkökben gazdag, ütős kártyajáték, Magyarország legkedveltebb kártyajátékai közé tartozik. Az ulti vagy ultimó elnevezés az utolsó ütésre vonatkozik, mivel ekkor plusz pontokat lehet kapni, ha a játékos az adu 7-essel vitte el az ütést.

Az osztrák fővárosban eddig nem még példa az ulti ősmagyar kártyajáték népszerűsítésére, most azonban pótolni szeretnék ezt a hiányosságot. Az ultiban egy játékos játszik egyedül két játékos ellen. A játék célja, hogy az egyedül játszó játékos, minél több ütést vigyen el, és a játék kezdetén megállapított bemondást elérje. A csapatban játszó ellenfélnek pedig ezt kell megakadályoznia.

A bécsi ulti klub játékosainak eredményeit írásban rögzítik. A távolabbi tervek között ulti-verseny rendezése is szerepel. Az első találkozót május 10-én délután 18 órára tervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek