Magyar bográcsos ételek illata árasztja el Bécset májusban

  Bográcsos ételek főzőversenye, kemencében készült finomságok, különleges ízvilág és élő zene – idén is fergeteges hangulatot ígér a magyaros étel kedvelőinek a bécsi „Bográcsfesztivál", amelynek a Böhmische Prater ad otthont.

  Bográcsos ételek rotyognak BécsbenForrás: Shutterstock / Készítette: Alexander Gustav

  A május 20-i gasztronómiai versenyre nevezett csapatok reggel kilenckor érkezhetnek, a regisztrálás és ismerkedés után pedig megkezdődik a bográcsos ételek főzőversenye. Ennek érdekessége, hogy itt a csapatok csak bográcsban készíthetik el az ételeket, maximum 5 óra alatt. A verseny nemzetközivé nőtte ki magát, érkeznek szlovákiai magyarok, romániai-, szerbiai magyarok, Ausztriában élő magyarok, de jönnek résztvevők Magyarországról, Pest és Zala megyéből, Győr Moson Sopron megyéből, valamint osztrák csapatok is lesznek.

  A sokféle nemzetiségnek köszönhetően különböző ételkülönlegességek készülnek majd, mesterszakácsok és amatőrök csapnak össze. Az ízek csatájában bármi megtörténhet, tavaly például egy amatőr zalai csapat nyert.  

  A fesztivál célja, hogy egy jó hangulatú családias főzőverseny legyen. Tavaly több mint 600 ember vett részt a rendezvényen, idén valószínűleg ennél is többen lesznek. A regisztráció már elkezdődött, a csapatok e-mailben tudnak jelentkezni, majd válaszként megkapják a részvételi feltételeket és a jelentkezési lapot. A részleteket a rendezvény Facebook oldalán olvashatják el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!