Ha izgalmas szabadtéri programra vágyik, irány Moslavina

Kalandokban gazdag lesz a következő két hétvége a horvát Moslavina-régióban, ugyanis a helyiek szabadtéri programokkal, látványos túrákkal töltötték meg április utolsó és május első hétvégéjét.

Moslavina, vagy magyarul Monoszló Közép-Horvátországban található, az ország egyik történelmi tájegysége, ami tele van természeti szépségekkel. A régióban található a Lonjsko Polje Természeti Park és a Moslavina Gora Regionális Park is. A régészeti lelőhelyektől a szakrális örökségig számos érdekességet láthatnak az itt megforduló turisták, és sok rendezvény és kulturális esemény színhelye is ez a térség.

A Monoszlói-hegység PodgarićnálForrás: Wikipédia / Készítette: Fraxinus

 

Most akár két keréken is bejárhatják a szóban forgó területet az aktív kikapcsolódás szerelmesei. 27-én, azaz szombaton a Föld napja alkalmából bringatúrát szervez a zágrábi „Bus&Bike" egyesület, ami minden évben legalább 1500 kerékpárost vonz a régióba. Az idén három útvonal közül lehet választani: az edzett kerékpárosok egy 42 kilométer hosszú utat tekerhetnek le, a családoknak a 15 km hosszú távot javasolják a szervezők, míg a kalandra vágyók egy 45 km-es hegyi túrára indulhatnak.

Vasárnap a Moslavina-hegység erdei ösvényeire viszik el a kerékpárosokat a túravezetők, valamint érintik a térség szőlős dombjait is, és a túra során kenuzni is lehet. Ezen a napon a helyi nemzeti ételeket is bemutatják a vendégeknek. Megkóstolhatják a helyi módra elkészített pontyot, és ehetnek nem mindennapi édes-sós rudacskákat is.

A moslavinai adrenalinnapok a jövő hétvégén is tartogatnak izgalmas szabadtéri programokat: május 4-én a futásé lesz a főszerep, 8 és 18 kilométeres távon is lehet indulni. Az útvonal erdei ösvényeket, régi épületeket, régi városrészeket érint, így a résztvevők a helyi nevezetességeket is megtekinthetik. A futás mellett hegymászásra, elektromos kerékpártúrára és zenés mulatozásra is lesz lehetőség – írja a horvát Dnevnik utazási portálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek