Már alig bírja az utasok tömegét a prágai reptér

  Több mint 16 millió utast kezelt december 11-ig a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, ami új rekordot jelent. Az év végéig az utasok száma meghaladja a 16,8 milliót, ami éves összehasonlításban 9 százalékos növekedést fog jelenteni – idézi az MTI a repülőtér hétfői közleményét.

  „Az utasok száma már harmadik éve rekordmértékben növekszik. Az idén mintegy 1,4 millióval több utast fogunk kezelni, mint 2017-ben. A jövő évben további 3-5 százalékos növekedéssel számolunk” – mondta Václav Rehor, a prágai repülőtér igazgatótanácsának elnöke.

  prágaForrás: WikiPhoto.Space/A.Savin / Wikipedia

  A prágai repülőteret napi átlagban 46 ezer utas veszi igénybe, és számuk növekedése meghaladja az európai átlagot. Nyilvánvaló, hogy a repülőtér mai állapotában lehetőségei határán mozog, ezért szükség van a bővítésére. Néhány beruházást, amik bővítik a légikikötő befogadóképességét és komfortját, már jövőre befejeznek.

  A legfontosabb kapacitásbővítő projektnek, egy második le- és felszálló pályának 2022-ben kellene elkészülnie. Átadásával a prágai repülőtér évi 20 millió utas kezelésére lesz alkalmas.  

  Prágából a jelenlegi téli időszakban 42 ország 114 városába lehet eljutni repülővel. A leginkább keresett cél már hosszabb ideje London, ahová az idén december közepéig már több mint 1,28 millióan utaztak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!