Műanyagmentessé szeretné tenni a Vörös-tenger térségét az egyiptomi kormány

  Az egyiptomi kormány a HEPCA (Hurghada Environmental Protection and Conservation Association) környezetvédelmi szervezettel közösen indított kampányt, melynek célja, hogy június 1-től bizonyos eldobható műanyag termékek tiltólistára kerüljenek. Ez annyit jelent, hogy nyártól a Vörös-tengernél működő vendéglátóhelyek, de az üzletek, valamint a kiránduló-és búvárhajók sem használhatják ezeket, írja a Turizmus.com.

  Az egyiptomi Hurghada elsősorban tengerpartjával vonzza a látogatókatForrás: feario_com/Pixabay

  A kormányt a környezetvédelmi szervezet mellett többen is támogatják, többek között utazásszervező irodák is. A kampány keretében az ETI Red Sea Hotels lánca a Vörös-tenger első műanyagmentes szállodájává alakította a Siva Grand Beach hotelt. Itt már egyáltalán nem használnak műanyag evőeszközt, igaz, a flakonok problémájára még nem találtak megoldást. A vendégek visszajelzései pozitívak, és a költségek sem vészesek, mivel egyszeri beruházással meg lehet oldani a kérdést.

  Ugyancsak a program része a lakosság és a turisztikai létesítmények dolgozóinak környezettudatosabbá formálása – ennek keretében rendeznek például az iskolákban szemétgyűjtési és újrahasznosítási akciókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!