Ha ezt az 5 dolgot ismeri, máris környezettudatosabban él

  Zero-waste Croatia, azaz nulla hulladék Horvátország elnevezéssel tartanak workshopot a hétvégén a Zágráb megyéhez tartozó Vukomerić településen. A foglalkozáson megmutatják, hogyan lehet kreatívan újrahasznosítani a káros szemetet, és útmutatót adnak a környezetbarát életmódhoz is.

  Megtanulhatja, hogyan hasznosítsa újra a hulladékotForrás: Facebook / Zero-waste predavanje, radionica i obilazak Recikliranog imanja / Készítette: Ana Mihalic

  Az érdeklődőket március 30-án, 10 órára várják a település úgynevezett Újrahasznosított birtokán, ahol délután 2 óráig tartanak az előadások és a műhelymunkák. A résztvevőkkel sok más mellett azt is megtanítják, hogyan lehet vegyszerek nélkül vezetni a háztartást – tudtuk meg a horvát Dnevnik híreiből.

  Fontos része lesz az előadásnak továbbá, hogy alternatív megoldásokat ismertessenek a műanyag táskák és flakonok használata helyett, rámutatnak, hogyan vásároljunk élelmiszert hulladékhalmozás nélkül és a természetes kozmetikumok elkészítéséről is szó esik.

  A szervezők filozófiája az, hogy öt fogalmat kell alaposan megismerni a tudatos élethez: visszautasítás, mértékletesség, újrahasznosítás, komposztálás, csökkentés. Ezek lényegéről és gyakorlati használatukról részletesen beszélnek majd az előadásokon. A műhelymunkákon mindenki készíthet hasznos tárgyakat hulladékból, amelyeket haza is lehet vinni. A kreatív foglalkozás kellékeit biztosítják a látogatók számára. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és a belépőért 150 kunát kérnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!