Ebben a grönlandi hotelben egy buszjegy árába kerül egy éjszaka

  Csaknem ingyen lakhatnak a grönlandi Ittoqqortoormiit egyetlen vendégházában azok, akik még december 31. előtt lefoglalják a szállásukat, írja cikkében a Lonely Planet.

   

  A világ végén túl, és még egy kicsit tovább található a grönlandi IttoqqortoormiitForrás: Hannes Grobe, AWI/Wikipedia

  A különleges akcióra a márciusi foglalásokra érvényes, amellyel együtt előre be kell fizetni a szoba árát is, amely most az eredetinek csupán egy százaléka. Mivel az apró szállóban egy éjszaka 103 dollárba kerül, így ennek az egy százaléka kevesebb, mint 300 forintot jelent éjszakánként.

  A távoli Ittoqqortoormiit a világ egyik legeldugottabb pontja. Összesen 450 lakosa színes játékkockákra emlékezettő faházakban lakik. Busz erre nem jár, a helyiek leginkább szánnal közlekednek.

  A Franz Josef Fjord, a Northeast Greenland National Parkban, a világ legnagyobb nemzeti parkjábanForrás: Jerzy Strzelecki/Wikipedia

  A kis falu vonzereje éppen az, hogy ennyire kiesik minden turista útvonalból, itt tökéletes a csend és a nyugalom. Ráadásként pedig északra a Northeast Greenland National Park, a világ legnagyobb nemzeti parkja, míg délre a Scoresby Sund található; ez utóbbi a világ leghosszabb és egyik legmélyebb fjordja.

  Scoresby SundForrás: Hannes Grobe/Wikipedia

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!