Mezítlábas luxushoz nyitnak vászontetős bungalókat Mianmar partjainál

Lassan elfogynak a lakatlan vagy beépítetlen szigetek a világból, de azért itt-ott mindig akad egy újabb falatnyi terület, ahová el lehet vonulni a mindennapi stressz elől. A legújabb eco resort Délkelet-Ázsia egyik apró szigetén kínálja az érintetlenség mítoszát.

A Mergui-szigetvilág körül kristálytiszta a vízForrás: Shutterstock/Ethan Daniels

Mianmar, avagy korábbi nevén Burma partjai közelében, több mint 800 kisebb-nagyobb sziget található elszórva az Andamán-tengerben. Ez a Mergui-szigetvilág: trópusi növényzettel sűrűn benőtt kis földdarabok, vakító, homokos partok és mangrove mocsarak megnyugtatóan zabolátlan valósága, amelyet csak bő tíz évvel ezelőtt nyitottak meg a turisták előtt.

A hosszúkás, ívelt, vonalú Pila-szigeten ez év decemberében nyílik meg az Awei Pila eco resort – adta hírül a Spabusiness.com. Az új üdülőparadicsom vezérigazgatója, Jon Bourbaud elmondása szerint az Awei Pila „a legtökéletesebb mezítlábas luxust" kínálja a vendégeknek. Hogy ez mit jelent pontosan? 24 darab légkondicionált, fából épült komfortosan minimalista házikót, melyek tetejéről vakító fehér vászontető veri vissza a nap sugarait.

A tökéletes pihenőhelyForrás: Awei Pila

A resorthoz tartozik továbbá egy szabadtéri étterem és egy spa. Ez utóbbi kínálatában minden megtalálható, ami a kényeztetéshez kell, a thai és a svédmasszás mellett választható aromaterápia és reflexológia is.

A kezelésekhez egyrészt a párizsi Maison Caulieres, több mint 300 éves múltra visszatekintő, szigorúan természetes alapanyagokat felhasználó prémium termékeit, másrészt a szigeten őshonos thanaka fa kérgét használják.

Minden zug lazításra csábítForrás: Awei Pila

Az apró földdarab amolyan isten háta mögötti kis béke szigete, ahol a fákon tarka madarak énekelnek, a vízben teknősök úsznak, és a helyi kis falu egyetlen rozoga mólóval és egy apró, tengerparti bárral rendelkezik.

Az új resort és spa tulajdonosai pedig éppen úgy tervezték meg a néhány hét múlva nyitó üdülőhelyet, pontosabban eco resortot, hogy a lehető legkisebb hatással legyenek a környezetre. Már ha ez egyáltalán lehetséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek