A víz hullámzását idézi a Jangce szigetére tervezett ökológiai központ

  A Jangce folyó torkolatánál lévő szigeten alakítanak ki természetvédelmi területet. Az ambiciózus projekt a veszélyeztetett fajok megőrzésére koncentrál majd elsősorban, de a hozzá tartozó építmény látványnak sem lesz utolsó.

  A csaknem 18 hektáros területen egy 40 ezer négyezetméteres épületet húznak fel, melyben egy akvárium és egy kutató részleg is helyet kap, írja a designboom.

  Forrás: www.ennead.com

  Több kültéri és beltéri medencét is terveznek, ahol a jövőben a különböző fajokat szaporítani és nevelni fogják. Bárki szabadon megnézheti a központ egy részét, többek között egy hatalmas akváriumot és egy kiállítóteret is.

  Forrás: www.ennead.com

  Az épület külsejének tervezéskor a folyó hullámzását szerették volna érzékeltetni, így nincsenek éles szögek, vagy egyenesek, hanem csupa ívelt, lágy vonalakból épül fel a szerkezet – így a környezetbe is jobban illeszkedik az épület.

  Forrás: www.ennead.com

  A tervezők mindenben a maximális fenntarthatóságra és környezetbarát megoldásokra törekedtek, a felhasznált anyagoktól kezdve, a geotermikus fűtésig.

  Forrás: www.ennead.com

  Az épületet körülvevő, szinte a vízen lebegő sétányok pedig közelebb viszik a látogatókat a külső környezethez, vagyis ahhoz a természetes közeghez, amit a központban szeretnének megóvni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!