Benne van a képben! mondta a saját háza ablakán kileső nőnek a netes celeb

A hangulatos kis utcák megszállottai és a tökéletes Insta helyszínekre vadászók leptek el egy eredetileg békés környéket Párizsban. És be is következett, ami ilyenkor szokott: a hely varázsát keresők épp jelenlétükkel tették tönkre azt. A londoni Notting Hill sem járt sokkal jobban.

A Rue Crémieux Párizsban egy nyugodt kis utca, pasztellszínű házsorokkal. Illetve csak volt. Sorra jöttek a fotó-turisták és a lakóknak egyszerűen elegük lett, írja a Condé Nast Traveller. A helyzet elfajult: a háztulajdonosok állandó harcban állnak a turistákkal és a városvezetés segítségét kérik, hogy újra visszatérjen a béke a környékre. Azt akarják elérni, hogy az utcát hatóságilag zárják le hétvégén, illetve a kora esti órákban, amikor a legszebben ragyognak a fények.

Az antik babaházakra emlékezető épületeket valójában egyáltalán nem is olyan régiek. Igaz, a 19. században épültek, régi világbeli sármjukat viszont csak az ezredfordulón kapták, amikor néhány lakó a felújításkor pasztellszínt választott a külső homlokzathoz, a többiek pedig követték a példájukat.

Notting HillForrás: JonathanWilkins/Pixabay

London Notting Hill nevű negyedében is körülbelül ugyanez a helyzet. A letompított színekben pompázó házikók mindig is vonzották a turisták hadait, az utóbbi időben viszont nagyon rákaptak az internetes celebek is, írja a Social Daily. Egyre több Insta és YouTube guru szervezi ide fotózását, az utóbbi néhány hónapban pedig szinte rohamszerűen érkeztek.

A dolog odáig fajult, hogy ténylegesen berendezkedtek a házak mellett: öltözőfülkét hoztak, ruhákat cseréltek és órákat ott töltöttek. Az egyik lakó beszámolója szerint egész nap hallani lehet az utcáról beszűrődő beszédet és nevetést, ha pedig kidugja a fejét az ablakon, akkor rászólnak, hogy benne van a képben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek