Egy nem mindennapi Insta fiókért rajong a világ

A repülőgépek fedélzetén kínált ételek igen megosztóak tudnak lenni, van aki imádja, van aki utálja őket. Bárhogy is legyen, fotókat nézegetni róluk és szavazni rájuk mindenki szeret. Ezt bizonyítja az az Instagram fiók is, ami olyan fotókat tesz közzé szerte a világból, melyeken guszta, furcsa és egyenesen kiábrándító ételek szerepelnek; kivétel nélkül a fellegek fölött felszolgálva.

Henry Wu, aki sokáig Chicago-ban lakott, majd hivatásos utazóvá avanzsált, 2018 júniusában indította el a @airplanefoodselfie fiókot, de már most több mint 310 bejegyzése és 10 ezernél is több követője van. Ezt a 300 képet azonban nem mind ő kattintotta el. Kitalálta ugyanis, hogy a fedélzeten felszolgált ételek minősége sok embert érdekel, főleg azokat, akik ízetlennek és gusztustalannak találják a repülős menüsorokat. Így aztán a fiók leírásában arra kérte a követőit, hogy küldjék be a repüléseik alkalmával készített ételfotóikat – melyeken lehetőleg az összes felszolgált étel és ital látszik.

Az e-mailok pedig csak úgy özönlöttek a postafiókjába – írta a dailymail.co.uk oldal. Wu szerint azokat az embereket mozgatta meg a Airplane Foodselfie, akik egyébként is fotózzák ezeket az ételeket, de aztán nem tudnak a képekkel mit kezdeni.

A fiók képeire folyamatosan lehet szavazni 1-től 10-ig. A legkedveltebb fotóra, amit az egyik pilóta küldött be az Austrian Airlines ebédjéről, több mint 1100 szívecske érkezett és átlagosan 7,5-re értékelték a 10-ből. Sokaknak tetszett még a Singapore Airlines első osztályon kínált menüje, a Qatar Airways desszertje és az Air India curry-je a turistaosztályon. Jól teljesített még az Etihad Airways first class menüje és tálalása, illetve a bento dobozban érkező Japan Airlines ételei.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek