Közeledik a Föld Órája, amely nemcsak 60 perc félhomályt jelent

Közeledik a Föld Órája. Minden év március 30-án 20.30 és 21.30 között szimbolikusan lekapcsolják a fényeket mindazok, akik részt vesznek a kezdeményezésben.

A hatalmas kampányhoz nemcsak magánemberek csatlakoznak, ilyenkor a közintézmények, sőt, egyes ikonikus épületek is sötétbe borulnak, hogy felhívják a figyelmet a természet megóvására, áll a hazai főszervező, a WWF sajtóközleményében.

WWF Föld ÓrájaForrás: WWF

2019-ben több mint 180 ország vesz részt a kezdeményezésben, és számtalan helyen nem csupán egy órányi félhomályt vállaltak. Többek között Kenyában 2030-ig egymilliárd facsemete ültetésére tettek ígéretet, Quitóban, Ecuador fővárosában pedig a műanyagmentességről szóló törvény bevezetését szeretnék elérni.

A Föld Órája kezdeményezésnek eddig is sok, jelentős eredménye volt; ennek köszönhetően jött létre például egy 3,5 millió hektáros tengeri védett terület Argentínában, illetve egy 2700 hektáros "Föld Órája-erdő" kialakítása Ugandában.

A kampánynak azonban még messze nincs vége. A WWF négy héten keresztül, hetente más-más kategóriában tesz közzé olyan tippeket, melyek segíthetnek a természet megóvásában és a fenntartható életmód kialakításában. A kihívás sorozathoz bárki csatlakozhat, a friss infók a www.foldoraja.hu oldalon lesznek folyamatosan elérhetőek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek