Megszületett a döntés a Csarna-völgyi kisvasút ügyében

  Nem támogatja az Agrárminisztérium a kisvasút építését a fokozott védelmet élvező, különleges természeti értékekkel rendelkező börzsönyi Csarna-völgyben.

  Az ötvenes években már járt erre kisvasút, a maradványai még mindig láthatóak az erdőbenForrás: Pálinkás Csaba/Travelo

  Egy hete írtunk arról itt a Travelón, hogy a WWF Magyarország aláírásgyűjtésbe kezdett a hazánk legnagyobb háborítatlan erdejét is magában foglaló Csarna-völgy megmentésére, és úgy tűnik, a környezetvédő szervezet felhívása elért az illetékes döntéshozókhoz, nem engedélyezik az újabb kisvasúti szakasz megépítését.

  Csütörtöki közleményében a környezetügyért is felelős szaktárca hangsúlyozta, hogy a Csarna-völgyben a jogszabályok csak természetvédelmi céllal, a természeti folyamatok működésének biztosítása és elősegítése érdekében engedik a beavatkozást.

  A minisztérium szerint mindezt hosszú távon a nemzeti park igazgatósági vagyonkezelése biztosíthatná, ezért soron kívül intézkednek arról, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe kerüljön át a terület az állami erdőgazdaságtól. Az Ipoly Erdő Zrt.-t Nagy István miniszter a beruházás engedélyeztetési kérelmének visszavonására utasította – írja az MTI a tárca közleménye alapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!