A fényvonalak alatt hamarosan mindent elnyel a víz

  Meglehetősen érdekes művészi projekttel állt elő a finn Pekka Niittyvirta és Timo Aho a Külső-Hebridákon, számol be a designboom.

  Forrás: Pekka Niittyvirta/www.niittyvirta.com

  Amikor a tengerparti területen jön a dagály, három, egymással összehangolt fénycsík aktiválódik. A Lines (57° 59 ́N, 7° 16 ́W) névre keresztelt installáció fényvonalai a levegőben és a házfalakon futnak végig, az, amit jelképeznek viszont eléggé elkeserítő.

  Forrás: Pekka Niittyvirta/www.niittyvirta.com

  A „vonalak" installáció szerepe ugyanis az, hogy felhívja a figyelmet a bolygón okozott visszafordíthatatlan károkra. Az időjárás változásának köszönhetően a tengerek szintje drasztikusan emelkedni fog, sok szigetet már most a végső pusztulás fenyeget.

  Forrás: Pekka Niittyvirta/www.niittyvirta.com

  Itt pedig minden, ami a fénylő vonalak alatt található, víz alá kerül majd a nem is olyan távoli jövőben.

  Forrás: Pekka Niittyvirta/www.niittyvirta.com

  A szomorú tény már most is az, hogy az installáció egyik központi épülete, a Taigh Chearsabhagh Museum & Arts Centre nem tud a jelenlegi helyén továbbfejlődni, mert egyértelmű, hogy ezen a területen már nem sokáig maradhat fenn.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!