Flitteres szambázók táncolják be Budva utcáit

A budvaiak idén is megszervezik a régió legnagyobb karneválját, hogy már a nyári szezon kezdete előtt fergeteges hangulattal és sok külföldi vendéggel töltsék meg a tengerparti várost. Szamba estek, koncertek, maskarás táncosok színesítik a rendezvényt, akik fergeteges utcabál hangulatot visznek az óvárosba – írja a szerb Turistički Svet turisztikai magazin.

Karnevál hangulat járja át BudvátForrás: AFP / Készítette: Carl De Souza

A májusi esték karneválja április 29-től május 5-ig tart, ez idő alatt mintegy tíz tánccsoport szórakoztatja a közönséget, akik a balkáni régió és Európa több országából érkeznek. Tavaly mintegy 1200-an táncolták be a város utcáit, érkeztek tánccsoportok Ukrajnából, Olaszországból, Albániából, Moldovából, Szerbiából, Horvátországból és Oroszországból is. A szervezők idén, a tavalyihoz hasonló koncertekkel és táncos mulatozásokkal készülnek.

Budván egyébként nemcsak a régió legnagyobb karneválját szervezik meg a közeljövőben, hanem a Budva Városi Színházat, a Sea Dance Fesztivált, és a szintén bulis Spring Break Montenegro fesztivált is.

A helyiek igyekeznek minél több tengerparti bulival a térségbe vonzani a külföldieket,és nem is eredménytelenül teszik ezt: tavaly pl. több mint 2 millióan látogatták meg a várost. A montenegrói úti célok főleg a nyári hónapokban felkapottak, a tengerparti szállásaik után már most óriási az érdeklődés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek