Hamarosan hidroplánokkal is be lehet járni a görög szigetvilágot

Ha minden jól megy, akkor nemsokára még könnyebb lesz bejárni a görög szigetvilágot. Ez elsősorban azoknak jó hír, akiknek kevés az idejük, nincs kedvük hajókázni, vagy – és itt jön a lényeg – szeretnék kipróbálni, hogy milyen hidroplánnal repülni.

Az első utasszállító hidroplán már 1926-ban átberregett a szigetek felett, de a háborúk mindennek véget vetettek, írja a Lonely Planet. A II. világháború után csak egyetlen próbálkozás volt, az is már az ezredforduló környékén. Ez körülbelül négy év, 15 ezer repülés és 180 ezer utas szállítása után leállt. Nem volt rendes szervezés, infrastruktúra, vagy befektetők, ezért vége szakadt a programnak. Pedig a számok azt mutatták, hogy lenne érdeklődés egy ilyen jellegű szolgáltatásra.

A vízi reptér szebb és nyugisabb isForrás: www.hellenic-seaplanes.com

Most viszont úgy tűnik, hogy mégiscsak beindulhat a bolt, ugyanis az idevonatkozó javaslatból múlt ősszel törvény lett, így a remények szerint a legendásan lassú görög bürokrácia ellenére akár már idén nyáron is lehet hidroplánnal közlekedni a szigetek között.

Ilyen kikötőből csinálnának százatForrás: Hellenic Seaplanes S.A./Facebook

Vannak külföldi befektetők is akik kapásból tervekkel és ötletekkel érkeztek: körülbelül száz vízi repterek telepítenének az ország szigeteinek partjaira, hogy könnyedén elérhetőek legyenek ne csak az ismert, hanem a kevésbé ismert látványosságok is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek