Több tízezer turista rekedt görög szigeteken a kompok sztrájkja miatt

  A Pánhellén Hajósok Egyesülete (PNO) ma éjfélig sztrájkol.

  A szeptember 3-án éjfélig tartó sztrájk összesen 180 ezer utast érint, akik többsége a legnépszerűbb szigetekről vagy szigetekre utazna – írja az Independent. 

  Állnak a kompok Görögországban (a kép szeptember 3-án, a sztrájk napján készült)Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Ayhan Mehmet

  A szervezet 5 százalékos béremelést próbál kicsikarni a komptársaságoktól, mely szerintük rég aktuális. A munkabeszüntetésre azt követően került sor, hogy augusztus 29-én a felek megegyezés nélkül álltak fel a tárgyalóasztaltól, és a munkaadó csupán 1 százalékos béremelést ajánlott fel.

  Görögországnak mintegy hatezer szigete van, melyből 227 lakatlan, sokuknak pedig egyáltalán nincs légi kapcsolata a szárazfölddel. A tömegturizmus itt is egyre nagyobb méreteket ölt, melyre tavasszal már a kormány is felfigyelt. Mint közölték: "Nem fenntartható, hogy egy-egy kis sziget, kis lakossággal milliókat lásson vendégül mindössze néhány hónap alatt."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!