Még a paradicsomok is Wagnert hallgatnak Görögországban

  A humoros és felemelő sztori két görög unokatestvérről és öt falubeli hölgyről szól, akik a görög pénzügyi krízist megelégelve, közös erővel meghódítják a piacot az otthon termesztett paradicsomaikkal.

  A film a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál felettébb populáris Culinary Cinema (Kulináris Mozi) szekciójában debütált. Ebben a szakaszban olyan filmeket láthatnak a nézők, amik egyszerre foglalkoznak az ételek élvezetes és szenvedélyes oldalával, illetve hátrányaival és nehézségeivel is. Az idei felhozatalban 10 dokumentumfilmet és két játékfilmet láthatott a közönség étel, kultúra és politika kapcsolata témakörben – olvasható a foodandwinegazette.com oldalán.

  Forrás: When tomatoes met Wagner / facebook.com

  Az Amikor a paradicsomok találkoztak Wagnerral (When Tomatoes Met Wagner) című filmet Mariana Economou rendezte, akinek legutóbbi filmjét az Európai Filmakadémia is jelölte a legjobb dokumentumfilm díjára. A történet egy kicsi, hegyi faluban, Elias-ban játszódik és Christos egy tradicionális gazda, valamint unokatestvére Alexandros munkáját követi nyomon, ahogy megteremtik a körülményeket az organikus paradicsomtermesztéshez és öt helyi asszonnyal nekiállnak paradicsompasztát készíteni. Nem sokkal később a kis üvegek meghódítják a világot, és megjelennek az organikus boltok polcain.

  Forrás: When tomatoes met Wagner / facebook.com

  Az új munka felkeveri az évtizedek óta szunnyadó falucska állóvizét, olyannyira, hogy később a közösség harminchárom idősebb tagja is reagálni kezd az új, megváltozott állapotokra. És amint a címből is kiderül, a paradicsomok Wagner zenéjére nevelkednek a földeken, és az új lehetőség kiaknázása nem állhat meg az organikus termesztésnél, ötletes eladási taktika is kell. A humoros és költői film az emberi kapcsolatokban rejlő erőről mesél és arról, hogy a nehéz időkben is újraalkothatjuk magunkat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!