Tengerparti utat is nyerhetnek a belgrádi idegenforgalmi kiállításon

Tegnap nyitotta meg kapuit a 41. belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás, amelyen a nagyszámú szerbiai turisztikai desztináció mellett számos külföldi országba is igyekeztek elcsábítani az utazni vágyókat.

A nyolc csarnokban csaknem negyven ország megközelítőleg ezer kiállítója képviseli magát a szerb fővárosban megrendezett 41. belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon. A tegnap kezdődött rendezvényre Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Szlovákiából, Törökországból és távoli országokból is érkeztek kiállítók.

Negyven ország ezer kiállítója képviseli magátForrás: beogradskisajamturizma.rs

Kortól függetlenül bárki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelő ajánlatot: falusi turizmus, aktív pihenés, wellnessprogramok, síparadicsomok, közeli és távoli úti célok szerepeltek a kínálatban. A legnagyobb helyet természetesen a nyaralások foglalják el – az utazási irodák egymást túllicitálva igyekeznek egyre kedvezőbb feltételek mellett magukhoz édesgetni az utazni vágyókat – írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

A legolcsóbb szállásajánlatokkal Görögország rukkolt elő, így a görög nyaralásokat népszerűsítő standoknál van a legnagyobb sürgés-forgás, de a drágább Törökország, Horvátország, Tunézia, Marokkó, Egyiptom asztalai körül is sok az érdeklődő.

A szervezők ezúttal is igyekeznek felhívni a figyelmet Szerbia szépségeire – az olyan népszerű turista célpontok mellett mint Zlatibor, Sokobanja, Belgrád, számos község és település kínálatával is találkozhatnak. Külön ki kell hangsúlyozni a bor- és gasztroturizmust, amely egyre több embert mozgat meg a szomszédos országban.

Nyereményjátékok is voltak

Több utazási iroda is alkalmi akciókkal és nyereményjátékokkal igyekszik megnyerni a vendégeket. A Turistički Svet híre szerint Montenegró 11 ajándékkal érkezett Belgrádba. A nyertesek a budvai Riviéra leghíresebb szállodáiban szállhatnak meg párjukkal akár 8 éjszakára is, de kisorsolnak néhány görög tengerparti utazást is. A résztvevők emellett borokat, fesztiváljegyeket és használati tárgyakat is nyerhetnek.

Az idegenforgalmi kiállításnak három kísérő rendezvénye is van: megnézhetik a vendéglátóiparban használatos eszközök kiállítását, körbejárhatják a Látogassanak Szerbiába! elnevezésű szuvenírkiállítást, valamint a BeoWine borászati kiállításon finom italokat is kóstolgathatnak és vásárolhatnak. A kiállítást vasárnapig lehet meglátogatni, a szervezők addig több tízezer látogatóra számítanak. Az érdeklődőket táncos, zenés program is várja.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek