Arénával, múzeummal és pazar falatokkal csábít Dubaj

Újabb csodákkal kápráztatja el a világot Dubaj, ami már régóta nem az olajtermelés, hanem a turizmus közel-keleti fővárosa. Az emírségekbéli metropolisz hírlevélben kürtölte világgá, milyen új attrakciókkal várja a látogatókat 2019-ben, illetve milyen újdonságok épülnek épp.

A Dubai Arenát idén adják át a City Walkon. Ez egy többfunkciós csarnok, ahol koncertek és sportesemények is lesznek, 20 ezer ember őrjönghet majd itt. Áprilisban nyílik és brutál fejlett lesz: átalakítható ülésrendszer, futurisztikus tető, többcélú függönyrendszer, a legmodernebb AV- és IT-rendszerek jellemzik.

A Jövő Múzeuma, Dubaj.Forrás: Dubai DTCM

Újdonság lesz a Jövő Múzeuma is, amit a Dubaji Jövő Alapítvány hozott létre. A világ legnagyszerűbb találmányait és prototípusötleteit mutatja be, a látogatók pedig a képernyőkön keresztül kommunikálhatnak. Kurzusokat, workshopokat, beszélgetéseket is tartanak majd. Nem nagy unikum, de a városban is nyílik Madame Tussauds panoptikum a viaszbábukat a Bluewaters-szigeten lehet majd nézegetni.

Nagy fejlesztések is zajlanak, amiket idén még nem adnak át. Ilyen a Lebegő Velence Resort, ami egy vízalatti, lefoglalható kabinokkal, fürdővel, boltokkal és rendezvényekkel megspékelt helyszín lesz 2020-tól. Új felhőkarcoló is lesz a városban, a Dinamikus Torony 80 méter magas lesz és forogni fog: a lakók minden emeletét kedvük szerint elforgathatják. Ez szintén 2020-ban nyit.

Jelentős események is lesznek persze a városban, így ismét megrendezik a Dubai Food Festivalt, ahol már mi is jártunk, és meglepetten tapasztaltuk, hogy emberi áron lehet itt minőségit étkezni. És itt tényleg mindenből ehetünk, az itt lakó állítólag 200 nemzetiségű ember jóvoltából a világkonyha tárul elénk az egész várost felölelő fesztiválon, ami február 21-től március 9-ig tart.

Ha már gasztro, Dubaj ízei is bemutatkoznak három napon át. A közlemény szerint ez „egy teljes hétvégén át tartó fesztivál az elsőosztályú éttermi étkek, a kóstolók, a főző workshopok, beszélgetések és az élő szórakoztatás jegyében.” A legjobb éttermek legjobb ételeiből falatnyi kóstolókat kapunk jó áron, március 7-9. között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek