Ötven hidat fiatalítanak meg Bécsben

  Bár kevesen tudják, Bécsben több híd van, mint Velencében: csak a város kezelésébe közel 830 híd, felüljáró, fel- és lehajtó tartozik. Az elkövetkező tíz évben a hidakra fókuszálnak a bécsiek, összesen ötvenet terveznek felújítani. Ha autóval készül az osztrák fővárosba, jó, ha tudja, mikor melyik híd van soron, hogy elkerülje a torlódást vagy az esetleges útlezárásokat.

  Bécset több mint 800 híd szeli átForrás: Shutterstock / Készítette: Natalia Fedori

  Február elején a Heiligenstädter Hangbrücke-nél kezdik az előkészítő munkálatokat. Két hét alatt tizenhét próbafúrást végeznek majd, hogy megvizsgálják az 1973-ban épült híd körüli talaj szerkezetét, geológiai adottságait. Ezek alapján tervezik majd meg, és írják ki a pályázatot a felújításhoz. Bécsben egyébként nap mint nap negyven szakember ellenőrzi folyamatosan a hidak állapotát, és végzi el a szükséges karbantartási munkákat.

  Mivel a város hídjainak jelentős része 1945 körül épült, lassan lejár az élettartamuk, Bécs ezért indított átfogó hídfelújítási programot. Az elkövetkező tíz évben kétszázmillió eurót fordítanak arra, hogy továbbra is biztonságosan bírják a terhelést és megfeleljenek a 21. század kihívásainak – számolt be róla az ORF.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!