Kisebb ház méretű pakkal bringáztak Bécsben

Figyelemfelhívó videót készített Bécs városa több más kezdeményezéssel közösen, ami illeszkedik az osztrák főváros jelentős kerékpáros nyitásába. Bécs már most tele van kerékpárutakkal és bérbringákkal, a következő megvalósulóban lévő terv pedig az, hogy

ami árut mozgatni lehet a városban, azt ne pöfögő teherautókkal, hanem cargo-bike-okkal, azaz teherbringákkal mozgassák.  

.Forrás: YouTube/Fahrrad Wien

Erre lehet legyinteni, mondván fél tonna sertésoldalast, száz rekesz jégkrémet vagy épp egy plató cementet nem fog elvinni egy cargo-bicikli, de a városon belüli áruszállítás jelentős része nem ekkora méretű, ezt válthatják ki így.

A mókás videóban egy jampec fickó platós tricikliére pakolnak fel nagyméretű, kocka alakú dobozokat. A széltében-hosszában hatalmas (űrszelvénybe épp beférő) pakkot aztán játszi könnyedséggel hordozza körbe a városban a főhős, a turisták nagy megelégedésére.

Tény, hogy a nyilvánvalóan üres dobozok nem jelentettek nagy megterhelést, de az is, hogy maga a bicikli se jelentett azt a környezetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek