Lassan a rókák is turisztikai látványosságnak számítanak Bécsben

  Amennyiben meglátogatja a Schönbrunni kastély karácsonyi foratagát, ne lepődjön meg, ha egy-két rókával is összefut a kastély parkjában, hiszen a ravasz állatok egyre gyakrabban látogatják meg a közkedvelt turisztikai helyet. A Floridsdorf vagy Donaustadt kerületeiben is nagy eséllyel találkozhat rókákkal, továbbá különösen kedvelik a Wienerwald közelében található magánterületeket és a város nagyobb parkjait is.

  Olyanok, mintha festették volna őketForrás: Forst- und Landwirtschaftsbetrieb, Bécs

  Mivel a vadon élő állatok legtöbbször magánterületre tévednek be, ezért eddig nehéz volt átfogó képet alkotni a viselkedésükről, ezért a bécsi lakosok bejelentései alapján egy adatbázist hoztak létre, amely segítségével nemcsak a rókák viselkedését sikerült feltárniuk, de más érdekes következtetéseket is le tudtak vonni a kutatók. Arra jutottak például, hogy minél magasabb az egyes bécsi kerületekben élők végzettsége, annál több bejelentés érkezik onnan. Az utóbbi öt évben összesen 1100 alkalommal tűntek fel rókák a város egyes pontjain, tehát már az sem számít meglepőnek, ha városnézés közben néhány rókakoma is eloson Bécs nevezetességei mellett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!