Vajon eredeti Banksy alkotás a tokiói esernyős patkány?

Hitelesíttetni szeretnék a Tokió egy vasútállomásán feltűnt, vélhetően Banksy-graffitit a japán hatóságok.

A tokiói egysínű vasút egyik állomásának kapujára felfújt kép, amely a világhírű brit graffitis, Banksy egyik ismert műve, az esernyőt tartó patkány másolata, a tavalyi év végén tűnt fel az utasoknak. A helyi lakosok értesítették a szakembereket. Az ajtót a bejelentés nyomán szerdán elszállították és egy raktárban helyezték el, hogy megóvják az esetleges rongálástól.

Az "eredeti" esernyős patkányokForrás: www.banksy.co.uk

A kormány munkatársa, Szugijama Koidzsi elmondta: úgy vélik, hogy a graffiti Banksy műve lehet, de még nem találtak japán szakértőt, aki az alkotás hitelességét meg tudná állapítani. Most tájékozódnak a kép hitelesítésének lehetőségeiről.

Banksy nem fedi fel kilétét, csak néhány barátja tudja, hogy ki is a művész valójában. A világ nagyvárosaiban feltűnő graffitijei nagyon értékesek, akárcsak jellegzetes grafikái. A léggömbös kislány című képe tavaly októberben egy árverésen 1,2 millió euróért (385 millió forintért) kelt el. Az aukción szenzációt okozott, hogy a leütés után a kép keretébe titkon beépített iratmegsemmisítő félig ledarálta az alkotást. A vásárló nem állt el a vételtől, és szakértők szerint a félig megsemmisült kép, amely a Szeretet a papírkosárban címet kapta, most még többet ér.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek