Jamaicai munkások tévedésből átfestették Banksy műveit

  Jamaicai munkások tévedésből átfestették Banksy műveit

   

  A művészetet nem könnyű mindig megkülönböztetni a vandalizmustól. Jó példa erre az a jamaicai eset, amikor is jószándékú festők eltüntették Banksy graffitijeit – írja a Mentalfloss.

  Azért van egy olyan érzésünk, hogy ebben a szállodában Banksy-művek nélkül is elnyaralgat az emberFotó: Geejam Hotel / Facebook

  A GeeJam ötcsillagos szálloda a jamaicai Port Antonióban. A rejtélyes művész 2006-ban szállt itt meg és hagyta kéznyomatát szerte a falakon. A szálloda vezetője személyes ismerőse, akivel együtt járt egy művészeti iskolába Londonban, és ezért nyugodtan szabadjára engedhette alkotói képzeletét. Összesen tizenegy alkotással gazdagította a hotelt, melyek őrületesen népszerűek voltak azóta is a vendégek körében. A graffitik értékét mintegy ötmillió angol fontra becsülik. A felújítás során a festőbrigád csak azt tette, amit feladatba kapott: átfestették a falakat. Azt hitték, hogy Banksy művei kéretlen alkotások, amelyektől a szálloda szeretne megszabadulni.

  A szálloda vezetősége egy szakértő csapatot vont be annak megállapítására, hogy megmenthetőek-e a graffitik. Bánatukra hosszas vizsgálódás után is csak az derült ki, hogy a festékréteg eltávolítása körülbelül százhúszezer fontba fog kerülni – az közel sem biztos, hogy az alkotások nem semmisülnek meg a helyreállítás közben.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Hamarosan örökre eltűnik Berlin legizgalmasabb utcai művészeti projektje 
  Banksy műveinek engedély nélküli kiállítása Berlinbe érkezett 
  Kissé ellentmondásos, hogy súlyos belépti díjért tekinthető meg az, amit a művész ingyenesnek, az utcára szánt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!