Lekaparták a falról Banksy híres graffitijét

A város parlamenti képviselője azonnali vizsgálatot követel amiatt, hogy megsemmisítették a brit graffitiművész, Banksy Kémfülke című híres grafittijét az angliai Cheltenhamben.

2014 tavaszán Banksy a brit hírszerzés lehallgatóközpontjától (GCHQ) alig öt kilométerre egy házfalra festette művét, amely az ott lévő telefonfülke két oldalán hallgatózó kémeket ábrázol, kifigurázva az állampolgárokat megfigyelő brit kémszervezeteket. A közösségi médiában a hét végén elterjedt fotókon látható, hogy a graffitinek hűlt helye, a falról a vakolatot is lekaparták a téglákig - írja az MTI.

Matt Cardy / Getty Images Hungary

 A graffiti igen népszerű volt a városlakók és a turisták körben, és gyorsan az Egyesült Királyság egyik legtöbbet fotózott nevezetességévé vált, sőt a helyi önkormányzat védettnek nyilvánította az épületet. Ez azt jelenti, hogy a városi tanács engedélye nélkül nem lett volna szabad eltávolítani a művet.

Alex Chalk, a város konzervatív parlamenti képviselője vizsgálatot követelt arról, mi történt a falfestménnyel. A városi tanács közlése szerint az épületen felújítási munkálatok folynak, de a testület arról nem tudott, hogy a graffiti a munkálatok áldozatául esett. A graffitit már többször érték vandál támadások, 2014-ben például ismeretlenek összefirkálták.

Banksy műveinek globális listáját itt találja.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Jamaicai munkások tévedésből átfestették Banksy műveit - 2017.04.04.
Ha szeretnénk Banksy-műveket látni, ne ide menjünk.
Banksy műveinek engedély nélküli kiállítása Berlinbe érkezett - 2017.06.21.
Kissé ellentmondásos, hogy súlyos belépti díjért tekinthető meg az, amit a művész ingyenesnek, az utcára szánt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek