Így kunkorította fel az orkán a horvát aranyszarv strandot

A heves északi szél, a tramontana az elmúlt néhány napban teljesen átformálta az adriai Brac szigetén található boli aranyszarv strandot.

A horvát tengerpart egyik legszebb szigetén található természeti képződmény bármely évszakban fel tudja hívni magára a figyelmet. Most éppen azzal, hogy a híres homokstrandot, amelynek hegye eddig egyenesen nyúlt be a tengerbe, az óránkénti 70, helyenként 100 kilométeres sebességgel is fújó orkán erejű szél teljesen átformálta: az aranyszarv hegye kelet felé görbült - írta vasárnap az MTI a Dalmacija News cikke alapján.

A helyiek úgy vélik, hogy ha a nyugati áramlat elég sokáig eltart, a homokstrand hegye teljesen felkunkorodhat, és a közepén egy kis tavacska is keletkezhet. A hírportál szerint a képződmény a természet egyik alkotása, ezért nincs ok aggodalomra. Pont az az érdekessége, hogy a szél, valamint a tengeráramlatok hatásától függően változtatja alakját, elhelyezkedését és hosszát.

Nézze meg az alábbi egyperces videóban, hogyan formálta át az elmúlt napokban az orkán erejű szél ezt a tengerbe nyúló partszakaszt!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek