Egyre jobban imádjuk a horvát tengerpartokat? Úgy tűnik, igen

Horvátország legszebb strandjainak mi sem tudtunk ellenállni idén nyáron, még annak ellenére sem, hogy voltak partszakaszok, amelyeken nem mindig jutott hely a törölközőinknek. A határátkelőhelyeken és a közutakon is gyakran torlódás fogadta az odaérkező turistákat, de a magyarokat ez sem riasztotta el egy horvátorszgi kiruccanástól. A statisztikák arról árulkodnak, hogy augusztusban több, mint 200 ezer magyar turista járt Horvátországban, 9,2 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselet vezetője az MTI-vel.

A horvát Pokonji Dol strand is megtelt turistákkal augusztusbanForrás: facebook / Pokonji Dol / Készítette: Anita Blažević

Az augusztusban Horvátországba látogató 200 ezer magyar turista révén idén a 7. legjelentősebb külső nemzetnek számít Magyarország, ami pedig a szállásfoglalások számát illeti, a 8. legtöbb vendégéjszakát adó ország lettünk. A magyar turisztikai adatok arra is rámutattak, hogy minden évben többen választják hazánkban Horvátországot, ha nyaralásról van szó, vagy egy hétvégi kirándulásra keresnek úticélt. Idén akár a 600 ezret is elérheti a horvtokhoz érkező magyarok száma, az ott töltött idő pedig várhatóan meghaladja a 3 millió vendégéjszakát.

Nem véletlen, hogy idén a tengerparti kempingek is zsúfolásik megteltek, ugyanis augusztusban mintegy 4,5 millió turista pihent Horvátországban. És a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott országot még ősszel sem késő meglátogatni. Ha kikapcsolódásra vágyik, itt van például ez a Mrežnica folyó partján található, nomád kempinghely, ahol ősszel is számos lehetősége lesz a sportolásra és a pihenésre. Amennyiben inkább a tenger csodái vonzzák, akkor még nem késő megmártóznia például a kristálytiszta vizű Kaštela strandjain sem. Aki viszont egy különleges élménnyel zárná a nyarat, annak ezt a hajókirándulást javasoljuk, hiszen a fedélzeten garantáltan lát majd delfineket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek