E-robogó megosztási szolgáltatás indult Bécsben

  Elektromosrobogó-megosztó szolgáltatást indított Bécsben az osztrák autóklub, az ÖAMTC.

  Az ÖAMTC keddi sajtótájékoztatóján elhangzott bejelentéssel egy időben az autóklub ingyenes "ÖAMT easy way" Android és iOS operációs rendszerre is letölthető okostelefon alkalmazásával 150 E-Scooter elektromos robogót lehet igénybe venni Bécs városában. A robogók száma később bővül. A robogókat bárki használhatja, aki A vagy B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. A használathoz nem szükséges autóklub-tagság. 

  Ilyen elektromos robogókkal suhanhatunk mostantól Bécs utcáigForrás: ÖAMTC/APA-Fotoservice/Hörmandinger

  Az autóklub elektromos robogókkal lép be a mobilitási szolgáltatások piacára. Az ÖAMTC indoklás szerint "Azért éppen akkumulátoros robogókkal, mert a belvárosi forgalomban pont ilyen rugalmas, környezetbarát és olcsó közlekedési eszközre van szükség".

  A robogók fél órányi használata négy euróba kerül, majd minden egyes további perc tíz centbe. Az elszámolás havonta és utólagosan történik. 

  A robogók hatótávja erősen függ ugyan a vezetési stílustól, azt azonban biztosra lehet venni, hogy az alkalmazásban megjelenő robogók legalább fél órányi utazáshoz elegendő feltöltöttséggel rendelkeznek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!