Graffitisek színezik ki Bécset

A Calle Libre street art fesztivál keretében az érdeklődők szeme előtt alakulnak gyönyörű képzőművészeti alkotásokká Bécs szürke tűzfalai 2018. augusztus 4. és 11. között. A CINCO mottóval megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok teszik teljessé.

Ötödik alkalommal, 2018. augusztus 4. és 11. között rendezik meg Bécsben a Calle Libre nevű street art fesztivált, amelynek során ismert nemzetközi graffiti művészek festik ki az osztrák főváros egyes tűzfalait. 

Forrás: City of Vienna

Mivel idén van Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner és Koloman Moser halálának századik évfordulója, róluk emlékezik meg a brazil KOBRA, a portugál Kruella d'Enfer, a közép-amerikai Renacho Melgar és a spanyol Zesar Bahamonte a házfalakra festett képeikkel.

Forrás: City of Vienna

Az ötödik alkalommal és ezért CINCO mottóval, különböző helyszíneken megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok egészítik ki. A Museumsquartierban például egy konferencia keretében vonnak elméleti párhuzamokat művészet és urbanisztika között, a Mumokban pedig workshop-sorozat várja az érdeklődőket.

Forrás: City of Vienna

Szabadtéri koncertek, a témához illeszkedő városnéző túrák, filmvetítések, sportcipő-festés, pop up könyvvásár és táncelőadás teszik teljessé a programot. Bővebb részleteket a honlapon talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek