Ön megpihenne ebben a hulladékból épült holland parkban?

  Másfél évig gyűjtögették a műanyag hulladékot a holland Recycled Island alapítvány tagjai, hogy megépíthessék az Újrahasznosított Parkot. A szemétből kialakított pihenőhely ma a helyiek közkedvelt találkozóhelye, de a turisták is igénybe vehetik. A parkban vízen lebegő teraszokat találnak, amik körül még zöldellő kertek is vannak. 

  A hulladékból épült park a helyiek egyik kedvenc pihenőhelye lettForrás: facebook / Recycled island

  Az 1500 négyzetméter nagyságú területen létesített úszóparkban hatszögletű, műanyag hulladékból készített elemeket helyeztek el, amik egymással összekapcsolva alkotáják a parkot. A helyenként magasabb, teraszos építményeket horgony rögzíti a kikötő alapzatához a teljes biztonság érdekében. Sőt, a vízi élőlényekre is gondoltak: a platformok aljzata murvás, hézagos, egyrészt azért, hogy a növények tudjanak fejlődni, másrészt a vízalatti rész remek hely a halaknak, ikráik lerakásához.

  Így néz ki a műanyag hulladékból készült parkForrás: facebook / Recycled island

  A júliusban felavatott „Újrahasznosított Park" jelenleg Rijnhavén viszonylag csendes kikötőjében ringatózik, nem messze Rotterdam ikonikus Erasmus-hídjától. A kivitelezők tervei arról árulkodnak, hogy a közeljövőben London vagy Antwerpen is épülhet hulladékpark - írja  a Sokszínű Vidék.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!