Betanított varjak gyűjtik a szétdobált szemetet egy francia parkban

  Vetési varjakat állítttak munkába az eldobott cigarettacsikkek begyűjtésére egy franciaországi szabadidőparkban. A hat varjat megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet, és ha minden igaz, ezen a héten már neki is láttak a munkának. A szorgalmas madarakkal a nyugat-franciaországi Vendee térségben lévő Puyi de Fou történelmi témája parkban lehet találkozni - írja az MTI.

  Vetési varjúForrás: wikipédia

  Az érdekes módon zajló szemétszedéssel az az ötletgazdák célja, hogy megmutassák a turistáknak: a természet maga is megtaníthat minket, hogyan gondoskodjunk a környezetünkről.

  A varjakat jutalomfalatokkal ösztönzik a nemes feladat elvégzésére.  

  Minden alkalommal, amikor a szemetesbe helyeznek egy csikket vagy valamilyen szemetet, kapnak az eleségből. A vetési varjak egyébként a varjúfélék családjába tartoznak, csak úgy mint a csóka és a holló, és különösen intelligens állatok, megfelelő körülmények között képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!