Tutira akar menni nyaraláskor? Íme a világ legbiztonságosabb helyei

  Egy jó nyaraláshoz nem csak nap, homok és tenger kell, hanem egy olyan hely is, ahol nem kell semmitől sem félni.

  Az amerikai Gallup intézet által készített felmérés (2018 Global Law and Order Report) pontosan ez utóbbi szempontból lehet érdekes – írja a CNN. A kutatás alapját az képezte, hogy az adott ország lakosai saját elmondásuk szerint mennyire érzik magukat biztonságban. 

  Szingapúr az 56. emelet magasságából az igaziForrás: Facebook.com

  A 142 ország lakosainak feltett kérdések arra irányultak, mennyire bíznak a helyi hatóságokban, hogy érzik magukat egyedül az utcán, illetve vannak-e személyes tapasztalataik a bűnözést illetően. A felmérés elkészítéséhez a Gallup 148 ezer személyt kérdezett meg, kizárólag 15 évnél idősebbeket.

  Talán nem meglepő, hogy az első helyet Szingapúr szerezte meg, mögötte skandináv országok sorakoznak. Szingapúrban olyan nyugi van, hogy a városvezetésnek van energiája például világító járdákat tesztelni bolygónk jövőjéért. Az őt követő Norvégia, Izland és Finnország felbukkannak például a világ legboldogabb országainak listáján is, melyet Finnország vezet 2018-ban

  Bergen, Norvégia: a Bryggen világörökségnek számító városrésze a víz felőlForrás: Shutterstock

  A listán ötödik helyen szereplő Üzbegisztán esetén az elemzők arra gyanakodnak, hogy az ország diktatúrája állhat amögött, hogy ilyen sokan kedvezően nyilatkoztak a lakosai közül. Felmerül ugyanis, hogy félnek attól: a válaszadás csak látszólag névleges, így nem merik vállalni valódi véleményüket. 

  Íme a legjobban teljesítő országok a felmérésen (sokuk azonos pontszámmal holtversenyben végzett egy-egy helyen):

  1. Szingapúr, a lélegzetelállító legek városállama - 97
  = 2. Norvégia- 93
  = 2. Izland - 93
  = 2. Finnország- 93
  = 5. Üzbegisztán- 91
  = 5. Hong Kong - 91
  = 7. Svájc - 90
  = 7. Kanada- 90
  9. Indonézia- 89
  = 10. Dánia - 88
  = 10. Szlovénia - 88
  = 10. Luxemburg - 88
  = 10. Ausztria - 88
  = 10. Kína - 88
  = 10. Hollandia - 88
  = 10. Egyiptom - 88

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek