A szlovéniai Bled is korlátozza a turisták számát

Elkerülő utak, parkolóházak építésével, a településre érkezők jobb tájékoztatásával akarja a turisták özönét csökkenteni a magyarok által is közkedvelt szlovéniai üdülőhely, Bled idegenforgalmi szövetségének új vezetője.

A tavon egy kis sziget is találhatóForrás: Flickr.com

Tomaza Roglja újonnan megválasztott elnök, aki január elsejétől veszi át a szervezet vezetését, új stratégiát akar elfogadtatni annak érdekében, hogy az alig hétezer fős települést ne fojtsa meg az évi mintegy egymillió látogató. A szállodák ugyanis még karácsonykor és újévkor is teltházzal működnek. 

A következő nyolc évre azt tervezik, hogy új utakat és parkolóházakat építenek, valamint szabályozzák a Bledi-tó körüli sétány forgalmát. Az ötletgazda azt ígéri, az építkezések alatt nagyobb figyelmet fordítanak a turisták tájékoztatására és sokkal több biztonsági őrt alkalmaznak majd.

A hegyek között megbúvó tó igazi gyöngyszemForrás: Flickr.com

Bledet a minőségi turizmus irányába akarják mozdítani, amihez sok időre lesz szükség. Bled néhány része már így is kiváló idegenforgalmi helyszín. A városkát egyedülálló természeti környezet veszi körül és hagyományai, valamint történelme is kiemelkedővé teszi. A szolgáltatások már most is magas színvonalúak, és az új elnök megnyugtatásképpen kijelentette, hogy nem szeretnének elit turistacélponttá válni.

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júliai-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve, ahol igazán jól lehet krémesezni. A tó, melyről csodás drónvideó is készült már, Bled községben található az ország északnyugati részében, a Triglav Nemzeti Parkban, a fővárostól, Ljubljanától 55 kilométerre. Íme öt dolog, amit semmiképp ne hagyjon ki, ha itt jár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek