Speciális kilátó épült Japán legmagasabb felhőkarcolójának tetején

Speciális kültéri folyosó épült Japán legmagasabb, kereken 300 méter magas felhőkarcolójának tetején Oszakában, lélegzetelállító kilátást nyújtva a városra.

A kilátó hivatalos megnyitója csak a jövő héten lesz, ám az újságírók és néhány egyetemista már szerdán végigsétálhatott az Abeno Harukasz nevű épület tetején kialakított, 60 centiméter széles és 20 méter hosszú, nyitott folyosón.

Az Abeno Harukasz torony enyhén szólva is a környezete fölé magasodikForrás: hemis.fr/BODY Philippe / hemis.fr/Body Philippe / Hemis.Fr

A hatvanemeletes épület látogatóiról a kísérőszemélyzet képeket is készít, ahogy biztosítókötéllel ellátva végigsétálnak a folyosón. Az élmény azonban testmagassághoz kötött: csak 146 centiméternél magasabb, de legfeljebb 199 centiméteres emberek élvezhetik.

Ejtőzés az épület belsejébenForrás: Shutterstock

Az élmény ára fejenként ezer jen (2400 forint), amelyet az épület kilátójába szóló 1500 jenes belépőn túl kell fizetni. A felhőkarcolót 2014 márciusában avatták fel. A 300 ezer négyzetméter összalapterületű Abeno Harukaszt a Kintetsu vasúttársaság építtette 130 milliárd jenért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek