Dubajban van a világ legnagyobb beltéri élményparkja (is)

Dubaj ad otthont a világ legmagasabb szállodájának, mesterséges szigeteknek, és hamarosan olyan szállodának is, amelyben esőerdő van. Beltéri sípálya is volt, de tudta, hogy a világ legnagyobb területű beltéri élményparkja is itt található?

Régóta tudjuk, hogy a sivatagi Disneylandet Dubajban kell keresni. Ez most egy kicsit más: ez a témapark 140 ezer négyzetméteren, vagyis 28 focipályányi területen fekszik, ráadásul fedett, ami a dubaji hőséget ismerve nem hiba. A szórakoztatást négy zónára osztották. Az Elveszett-völgyben például 70 animált dinoszaurusz várja a látogatókat, de ezenkívül akadnak itt még lélegzetelállító hullámvasutak, illetve a népszerű gyerekcsatorna által inspirált Cartoon Network és Marvel zóna is.

A hatalmas komplexum napi 30 ezer látogatót tud fogadni, és 12 termes IMAX mozi is fért bele. Összesen huszonkétféle játékot próbálhatnak ki a látogatók. A legek városában minden adott, hogy egy hosszú hétvégét izgalmasan eltölthessen. És most lássuk a legjobb attrakciókat!

A Kísértetszálloda

A vendégek, akik becsekkolnak a Kísértetszállodába, egy sereg üvöltő és szörnyű démonnal találkoznak majd, akiknek nincs más célja, mint a frászt hozni a vendégekre. A kísérteties vendéglátók, véres zombik és halott gyerekek azért könyörögnek, hogy a látogatók játsszanak velük. Azt mondják, örülhet, ha innét élve kijut...

Galériánkban még több képet mutatunk! Kattintson!Forrás: Wilbur Smith Imagery/Wilbur Smith

Ben 10 5D

Ez a 10 perces 5D-s mozi élmény kifejezetten az IMG-nek íródott, ugyanis a film közben a közönség érezheti a szelet, a szagokat, a vizet és a mozgásokat a szimulált székekben, miközben követik Ben kalandjait. A 16 éves hős, Ben 10 és társa, Rook a földönkívüli gazember, Khyber ellen küzdenek.

Mohó Jojó „robotdühöngője"

A Pindúr pandúrok által inspirált játékon rázós futamra készülhetnek a látogatók. Az út során fejjel-lefelé is forognak majd.

Predátor

A Predátor egy 400 méter hosszú függőleges hullámvasút. Akik bevállalnak egy menetet, fejjel lefelé is utaznak: lélegzetelállító, 90 fokos esést is átélhetnek a 30 másodperces út alatt. Mindezt a Jurassic Park területén, mozgó dinoszauruszok szomszédságában.

Még több képért kattintson!Forrás: Wilbur Smith Imagery/Wilbur Smith

Velociraptor hullámvasút

Elég csak a számokat megnézni: 2 és fél másodperc alatti gyorsulás nulláról száz kilométeres óránkénti sebességre. Ráadásul a médiaképernyőre vetített képeknek köszönhetően az út a madárszerű Velociraptor előtt fut. Amint a T-Rex üldözőbe veszi, a hullámvasút 50 másodpercre elhagyja az épületet a homokos sivatagba – ez a park egyetlen része, ami kültéri.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek