Jelentős jegyárkülönbségek a balatoni fesztiválokon

Idén sem olcsók a belépők a balatoni fesztiválokra, szállásokhoz viszont még borsosabb árakon lehet hozzájutni. Idén is a Balaton Sound a legdrágább, a Rippl-Rónai Fesztivál és a Krisna-völgyi búcsú pedig a leginkább pénztárcabarát a Somogy vármegyei nyári fesztiválok közül – írja a sonline.hu

A balatoni zenei fesztiválokat többségében a fiatalabb generáció látogatjaForrás:Németh Levente / sonline.hu

A Balatonnál az idei fesztiválszezon első nagy eseménye a május 30. és június 1. között megtartott kaposvári Rippl-Rónai Fesztivál lesz, ahol könnyűzenei koncertek is színesítik a programot. A két fő helyszín a Kossuth tér és a Kaposvár Aréna. Már megválthatók az elővételes jegyek és bérletek. A legkedvezőbb áron a pénteki és a szombati napijegyhez lehet hozzájutni 9900 forintért, a bérlet pedig 16 900 forintba kerül.

A hatnapos Babod Off Road fesztivált június 6. és 11. között rendezik meg. Anagy fesztiválbérlet tízezer forintba kerül és kapunyitástól bármeddig maradhatnak a látogatók. Az Off Road bérlethez 9000 és 7000 forintos áron juthatnak hozzá a fesztiválozók, a napijegyek ára pedig 3000 és 5000 forint között változik.

A diákok sok esetben egész évben gyűjtenek a fesztiváljegyekreForrás: Facebook/Balaton Sound

Középkategóriásnak mondható a június 25. és július 1. között megrendezésre kerülő Siófok-sóstói Everness, amelyre 69 900 forintba kerül a bérlet.

A somogyvámosi Krisna-völgyi búcsút július 28. és 30. között rendezik meg. A 2000 és 4000 forint között kapható napijeggyel ez a fesztivál a legolcsóbb a környéken.

Országosan is az egyik legdrágább fesztiválnak számít a július 3. és 6. között megrendezésre kerülő Balaton Sound Zamárdiban. A négynapos bérlet nagyjából 87 500 forint, a VIP bérlet pedig majdnem 150 000 forint. A napijegyekért 23 000 forintot kell kifizetniük az elektronikus zene szerelmeseinek. A Balaton Soundra a kempingjegyet a bérlet mellé kell megváltani, de úgynevezett „glamping" lehetőséget is kínálnak a szervezők, sőt a helyi szállodákkal közös üdülési csomagot is ajánlanak a tehetősebb vendégeknek. Ez utóbbiból a legdrágább 268 eurós, a legolcsóbb pedig 100 euróba kerül egy személynek éjszakánként a bérlet mellé. Így átszámítva, az exkluzív tóparti buliélmény négy napra VIP-belépővel akár 2,4 millió forintba is kerülhet egy ötfős társaságnak.

A Balaton Sound népszerűsége évek óta töretlen. A fotó illusztrációForrás: Facebook/Balaton Sound

A Strand Fesztivállal zárul a nagyobb somogyi bulik sora. Az augusztus 22. és 24. között látogatható eseményre a diákbérlet 34 900 forintos áron kapható, a felnőtt háromnapos is csak ötezer forinttal kerül többe. A VIP-bérlet pedig 64 900 forintba kerül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek