Új fesztivállal robbantják be tavasszal a szezont a Balatonnál

A Taste Balaton egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális programjait. A 2024. március 8. és 17. között zajló esemény nem egy hagyományos értelemben vett, kitelepülős fesztivál. A szervezők célja, hogy az éttermek a saját környezetükben, "otthonukban" tudják megmutatni magukat. Ezúttal tehát a vendégek járhatják körbe és fedezhetik fel a tó környékének gasztronómiai kínálatát. 

Forrás: Taste Balaton/Facebook

A fesztivál 26 kiemelt balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. Minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz.

A fesztivál egyik fontos célja, hogy az egyedi kóstoló menü mellett minden étterem kulturális programot is biztosítson.

A Taste Balaton a vendégeknek nemcsak esti, hanem széleskörű nappali elfoglaltságot is kínál: több mint 100 különleges program közül választhatnak a tó partjára érkezők. A vendégek a kiemelkedő gasztroélmények mellett részt vehetnek koncertvacsorán, könyv- és divatbemutatón, gasztrosétán, kiállításokon és workshopokon is.

Forrás: Taste Balaton/Facebook

A szervezők tudatosan választották a kora tavaszi időpontot, mert biztosak benne, hogy a Balaton ebben az időszakban legalább annyit tud nyújtani az ideérkező vendégeknek, mint nyáron.

A Taste Balaton együttműködő partnere a Balaton Bike 365, amely az esemény ideje alatt környezetbarát közlekedési alternatívát kínál a résztvevőknek. Szolgáltatója, a BalatonBikeTour több bringás átvételi ponttal és szervezett tematikus gasztrotúrákkal várja az aktív élményre vágyókat.

Az esemény honlapja a napokban élesedett, ahol  az érdeklődők részletesen megismerhetik a 26 szolgáltatót, a kiegészítő helyszíneket és tájékoztatást kaphatnak a programokra való jelentkezés részleteiről és a jegyvásárlásról is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek