Lépj be Van Gogh világába a BOK Csarnok hipnotikus kiállításán!

Gondolkoztál már azon, milyen lenne belépni Van Gogh festményeibe? Hamarosan lehetőséged lesz rá, ugyanis a budapesti BOK Sportcsarnokba érkezik a világ számos nagyvárosában nagy sikert aratott immerzív kiállítás, a Van Gogh: The Immersive Experience.

Van Gogh: The immersive experience NápolybanForrás: STRINGER/ANADOLU AGENCY/AFP

A CNN által a világ 12 legjobb immerzív élménye közé sorolt kiállítás a legmodernebb vizuális technikák segítségével vezeti be a látogatókat Van Gogh semmivel össze nem hasonlítható világába.

A február 2-tól látható tárlaton 360 fokos multimédiás vetítések keltik életre a művész legmeghatározóbb műveit 20 ezer négyzetméteren. A virtuális valóság élmény segítségével 8 ikonikus Van Gogh-festményt, köztük az arles-i hálószobáját és a Csillagos éj Rhone felett címűt fedezhetjük fel úgy, mintha a képek valóságában lennénk, egy installáció pedig azt is lehetővé teszi, hogy üldögéljünk Van Gogh ágya mellett. Ha az élmények során megihletődtél, te magad is ecsetet ragadhatsz: a festőzseni bőrébe bújva készítheted el saját festményedet, amelyet a falra vetítve láthatsz viszont.

A jelenleg Brüsszelben, Londonban és Milánóban is látható tárlat a rangos Eventex 2023 Awardson a legjobb kiállítás és a legjobb immerzív kiállítás kategóriában is aranyérmes lett. A jegyárakról itt tájékozódhatsz bővebben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek